IBXL

dIn BruXelLes

India – Jaipur

Ce nebunie de oras! De bine zic.

Jaipur e capitala Rajahstanului, oras mandru, primul oras “planificat” din Asia. I se spune Orasul Roz pentru ca la vremea aia, maharajahul a ordonat vopsirea cladirilor intr-o culoare primitoare pentru vizita unui guvernator britanic. Cladirile din orasul vechi au deci o culoare caramizie (eu nu am vazut rozul).
Am ajuns ieri pe dupa amiaza si am zis, nene, du-ne in orasul vechi. De fapt orasul vechi e un bazar presarat ici colo cu temple, scoli si alte birouri. Am stat cred doua ore numai in trafic si claxoane, si o circulatie cum nu am vazut pe vreundeva.

IMG_2244

A doua zi am pornit de dimineata sa vizitam cu piciorul orasul vechi. Am petrecut sase ore doar din taraba in taraba, ori intrand in curti ascunse care ascundeau locuri cu liniste de claxoanele continue de la drumul principal:

O scoala de baieti de acum patru sute de ani

IMG_2184

O veche moschee

IMG_2218

Un templu hindus “bantuit” de maimute

IMG_2148

Am ajuns si prin locuri neturistice, un bazar de neturisti, unde am mancat bun bun moartea ficatului un sandvis de paine cu curry dat prin ou si scufundat in ulei.

Am facut si cumparaturi diverse, am negociat la sange (sper) si ne-am luat lucruri frumoase dar mai ales colorate. Am achizitionat si un kil de carti. Eu am gasit Autobiografia unui yogi, recomandata din vreo doua parti, iar nu spui cine, si-a luat Mein Kampf cu 3 euro. usor, de vacanta.

IMG_2159
Seara am servit masaj Ayurveda. Inclusiv subsemnatul. Ca fetele au fost si ieri. Am cerut masajul full body si minte (masaj la minte – am crezut ca o sa imi povesteasca ceva). O ora jumate cu 30 de euro. Masajul la minte a fost cel mai cel. Dintr-un recipient cu robinet curgea ulei aromat cald pe care masseurul il turna in opturi pe frunte. Daca aveti ocazia, nu stati pe ganduri. Am iesit cu un zambet tamp si imbujorat, stiti senzatia?

Maine inapoi spre Delhi, iar joi seara avem zborul inapoi.

IMG_2207

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: