IBXL

dIn BruXelLes

Jurnal de bord – Haute Savoie

Am revenit din Haute Savoie, regiunea din Franta de langa Alpi si Elvetia… A fost foarte foarte fain, cat de 500 de fotografii care nu se repeta foarte mult 🙂 .

Am stat cinci zile intr-un camping de langa lacul Annecy. E a doua oara cand ajungem aici dupa anul trecut (cititi aici), cand am zis ca vom reveni cu siguranta.

Timpul a fost grozav, in primele zile am stat destul de cuminti, cu o plimbare cu bicicleta prin zona de munte de unde unii, nu zic cine, incepe cu I, s-au bronzat pe o jumatate de mana ca tractorintelectualii :)) Am facut baie in lac, apa calda si curata, dar cu pietre foaarte neprietenoase, deh, nu putea fi totul perfect…

M-am vazut cu Ion si am mai recuperat din povesti, vorbind intr-o romano-franceza care n-a fost ciudata pentru niciunul dintre noi… ai drecu de raducioi. 🙂

Intr-o alta zi am urcat pana la locul de unde se sare cu parapanta, era spre asfintit, o atmosfera de sta-sa-ploua dar uite-ce-soare-puternic… nu pot sa descriu, vedeti voi in poze.

Poze din Annecy aici.

Apoi am fost in Geneva, ca era la o ora de masina, unde am stat doua ore si am constatat ca ne place mai mult la salbaticia lacului decat la buticurile cu ceasuri elvetienesti. Ceasuri si banci. Orasul nu e urat deloc, are o mare esplanada, iesire la lacul Leman, cu jetul acela de il arata la televizor tot timpul cand e vorba de Geneva… Daca va uitati prin poze o sa vedeti un liliac mic pe trotuar. Era viu si pierdut saracu. E primul lucru care ne-a intampinat la iesirea din parking :). Iulia l-a indrumat pana intr-un colt mai obscur, ca daca nu ajungea pe bulevardul principal. Am pus niste poze aici.

De la Geneva am pornit spre un satuc despre care se zice ca e dintre cele mai frumoase din Franta. Se numeste Yvoire, e pe malul lacului Leman si intr-adevar, nu am fost dezamagit. Franck, e un soi de Perouges. Centru satului e medieval si inchis vehiculelor. Poze aici.

Recomand coltul asta de Franta daca va place muntele, apa, racoarea, caldura, mancarea mai putin lejera (tartiflette, raclette…), vacile cos de alpha (alea de pasc inclinate), parapantele…

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Jurnal de bord – Haute Savoie

  1. Asa dragut e satucul acela! Imi e un dor nebun de aerul european! 😀
    Intr-o nota mai critica: “Da’ stiu ca ai triat pozele alea din Annecy!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: