IBXL

dIn BruXelLes

End Malaria. De citit!

Cateodata, blogul asta pare mult mai silentios decat as vrea eu sa fie. As vrea de exemplu acum, sa fiu pe o cutie de lemn pe care sa ma sui ca sa ma poata auzi si vedea toata lumea, caci am de facut o recomandare.

E o carte. Linkul duce catre povestea ei.

E poate cea mai buna investitie literara din ultima vreme. Se numeste End Malaria si dincolo de titlul (poate) deranjant, este o colectie de articole de maxim 3 pagini fiecare. Autorii sunt oameni de seama din toata lumea, cercetatori, scriitori, antreprenori, care au o experienta de impartasit. Stiti TED? No, asta e varianta compacta, pe hartie. Caci langa fiecare poveste, sunt cate doua trei fraze despre autor si unu din trei a fost cel putin o data si vorbitor la TED. Si toti sunt pe Twitter, buni de urmarit.

Am ajuns la pagina 30 si e o carte de-aia enervanta pentru cei din jurul cititorului, caci iti tot vine sa te opresti sa le citesti celorlalti pasaje. Ma chinui foarte mult sa nu fac asta fata de Iulia. 🙂

Ok, deci ati inteles. Nu am puterea sa apas in locul vostru pe butonul de pe Amazon. Dar 20 de euro cred ca e o investitie mult sub cat va aduce cartea asta la capitolul intelepciune si hrana pentru curajul de care avem nevoie uneori. Si nici nu mai mentionez aspectul caritabil: toti banii stransi de pe urma vanzarilor merg intr-un proiect care isi propune sa opreasca malaria pana in 2015.

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “End Malaria. De citit!

 1. Tb on said:

  Domnule dragă, dar nu ai spus nimic substanțial despre conținut, doar că ai fost entuziasmat foarte. Ceea ce mă bucur.

  Ceea ce mă face super-sceptic față de acțiunile de genul „hai să donăm x dolari ca să salvăm 10-20-100 copii în Africa” este că se repetă acceași poveste de peste 30 ani (poate 40-50 în anumite țări în Vest), iar efectele sunt citibile la pagina de istorie a fiecărei țări pe wikipedia – cu greu găsești o țară care să nu fi fost răvășită în ultimii 10 ani de una din : foamete, război, război civil.
  Cu donații, bani, alimente pe de-a gratisul nu rezolvi nimic, doar creezi mai multe probleme : apare mafia care distribuie, mafia care pune mâna pe, triburile/grupările care se bat pe.
  Și apoi ajungi la concluzia unui bătrân din filmul Blood Diamond dintr-un sat devastat de război civil pornit de la diamante : ”Slavă Domnului că nu s-a descoperit petrol”.

  • Cristi on said:

   Am scris articolul cand inca nu apucasem sa citesc foarte mult din carte. Imi reconfirm entuziasmul acum, la pagina 60. Deci thumbs up si pentru continut, nu doar pentru cauza.
   Inteleg de ce o actiune de-asta poate sa degenereze foarte rapid in spalare de bani. Imi rezerv insa dreptul la naivitate 🙂
   Foarte tare treaba cu petrolul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: