IBXL

dIn BruXelLes

Turism in Romania – Page under construction

Acum un an am populat un blog in care punctam (impreuna cu Tiberiu) cateva locatii de vizitat in Bucuresti. Este un blog despre vizitatorul-de-trei-zile la Capitala, care nu are niciun ghid turistic si pentru care Casa Poporului sau Mall-ul (unul din cele 10-11 cate mai sunt acum) nu ii ridica spranceana. Blogul facea parte dintr-un proiect (din capul meu) in care voiam sa fac un site de turism urban pentru Romania. Cluj, Sibiu, Brasov, Timisoara, Bucuresti si bineinteles multe alte orase despre care eu nu pot sa vorbesc pentru ca nu am trait in ele. Daca va amintiti, principiul era ca scriitorii in ghid sa fi platit macar o chirie in orasul despre care isi dau cu parerea.

Citeam adineauri ca managerul Google pe regiune zice ca Romania ar fi mult mai vizitata daca ar fi mai prezenta online in cautarile viitorilor turisti. Ce cauta un turist:
– ski iarna: nu sunt amator, deci nu pot vorbi mult despre asta; vazusem un mic articolas in revista de la WizzAir in care recomandau partiile de ski de langa Cluj… sunt sigur ca e potential acolo, dar la ce bun, cand partiile bulgaresti sunt amenintator de aproape
– la mare vara: aici chiar pot sa ridic mana si sa zic: Costinesti ori o plaja salbatica, ca altfel, va invit in Bulgaria (la recomandarile prietenilor). Nu zic nimic de Grecia si Turcia, care practica niste tarife aproape non-concurentiale.
Vrea cineva sa ma contrazica? Buuun…

De ce cred ca Romania are sanse sa se ridice turistic prin turismul urban? Pentru ca momentan suntem o tara interesanta pentru occidentali pentru mana ieftina de lucru. Punct. Nimeni nu vine pentru friptura de porc scufundata in usturoi si pentru iarba verde. (atentie, vorbesc de turistii straini ce nu cunosc Romania)

Asa ca daca tot ne viziteaza strainu (in interes de munca), nu ar fi interesant ca la hotel sa il astepte un ghid printat cu ‘comorile ascunse’ ale orasului in care lucreaza, pentru serile in care firma nu ii deconteaza activitatile? La asta m-am gandit cand am pus in plan un ghid al turistului de trei zile.
Pentru moment proiectul nu e abandonat, ci pus la dospit. Pentru Bucuresti e aproape facut, mai trebuie bineinteles adaptat (de doi ani de cand nu il mai stiu, sper si cred ca au mai aparut chestii faine). Se baga cineva la restul oraselor? (Teo – Sibiu, nu te-am uitat, tu ai zis da de atunci)

Astept sugestii, aspiratii si angajamente si ne apucam de treaba!

Advertisements

Single Post Navigation

6 thoughts on “Turism in Romania – Page under construction

 1. Dana Mili on said:

  Imi plac initiativele tale care nu vin niciodata fara un scop clar.Citind postul ai reusit sa ma entuziasmezi si pe mine…si zic de ce nu? eu ma bag cu Cluju!

 2. Brutus on said:

  Offtopic: ai un avant pe blog de ma sperii! Ma indoiesc ca nu mai este de treaba pe la servici… 😀 ce-ai patit? In alte vremuri trag de tine sa mai scrii ceva. A se intelege ca nu ma plang, doar sunt curioasa.

  Ontopic 🙂
  Blogul ala m-a entuziasmat si pe mine atunci… tin minte ca imi contactasem cunoscutii “clubari” si “terasari” ca sa bage content, pe vremea aia si io ieseam super mult… ce vremuri :)) Stiu ca nu prea au avut pofta de scris, din pacate.

  Ideea nu e rea deloc, dar trebe avut grija sa nu devina, atunci cand va fi mai mult decat un blog, o alternativa la 24fun/7 seri, aia au deja toata piata. In rest, imi ofer serviciile daca trebe, dar clar ca nu mai sunt la curent cu noutatile bucurestene…

  • Cristi on said:

   Offtopic: Hehe… Sunt zile cu pofta si inspiratie… si ieri am avut din ambele…
   Ontopic: E bine sa stiu ca pot conta pe tine si la treaba asta. E bine chiar daca mai dai un imbold terasarilor care sunt acum in Bucuresti (Carmen, Sorin, fosti colegi de serviciu) si care crezi ca s-ar baga. Vad ca multa lume e deja gata sa facem treaba, asa ca gata, saptamana viitoare impartim sarcinile.

 3. teodora on said:

  count me in…cum facem ?

  • Cristi on said:

   Pai tragem aer in piept si incepem sa scriem 🙂 Te contactez pe mail cu ceva mai precis. Mersi de sprijin, nici nu ma indoiam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: