IBXL

dIn BruXelLes

Slightly smaller than Oregon

M-a distrat o chestie… Stiti ce au in comun Romania si UK. Amadoua sunt un pic mai mici decat Oregonul… De unde stiu?
Azi am aflat de CIA World Factbook. O pagina de net destul de interesanta, unde poti obtine date generale (si mai ales recente) despre tarile de pe Glob: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/ Articolul era despre Haiti, dar eu am dat sa vad, bineinteles, ce scrie despre Romania.
Pe sistemul… hmmm… cu ce putem compara… Fiecare tara de pe glob este comparata cu un stat american. Daca privim partea pozitiva: americanii au, se pare, un simt geografic national foarte dezvoltat. Nu conteaza unde e Australia (una din gafele de proportii ale simbolului american BSpears)… Dar daca sistemul lor de estimare spatiala se bazeaza pe dimensiunea statelor, atunci imi permit sa le fac concurenta: stiti cam cat e Belgia? Cam cat Banatul si Crisana!

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Slightly smaller than Oregon

  1. Brutus on said:

    “Romania is a little larger than Minnesota.” – o alta comparatie facuta tot de un american intr-un comentariu la un articol…. 😀 Si pe sistemul “ce e mai mic decat X si mai mare decat Y”, unde X si Y sunt state in US, ne da Romania :)))

    (nu mai pot de ras, ce comparatii stupide!!)

    Io zic sa trecem si noi la comparatii din astea… buna asta cu Belgia, si pe acelasi sistem… stiti cat e Suedia? Aproape cat 2 romanii!!!

  2. mar on said:

    eu tocmai acum vin de la o discutie cu un american care m-a surprins super placut. Desi nu fusese in Romania, stia de Bucuresti ca e capitala si stia pozitia exacta a Constantei. super marfa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: