IBXL

dIn BruXelLes

In loc de nu stiu

Problema filosofica a saptamanii:
Am observat ca atunci cand pui o intrebare, si omul din fata nu stie sa raspunda, adesea zice “Hmmm… asta e o intrebare buna!” Treaba asta e universala, am gasit-o in Belgia la fel de des ca in discursurile politicienilor romani… Vin eu si zic: sa insemne oare asta ca intrebarile la care avem raspuns sunt intrebari proaste?

Advertisements

Single Post Navigation

6 thoughts on “In loc de nu stiu

 1. Valy on said:

  Hmmm… asta e o intrebare buna!

 2. mar on said:

  Intrebarile la care avem deja un raspuns pregatit, nu sunt foarte bune intr-adevar. Pot fi necesare, pot sa nu fie neaparat proaste, dar nu le-as numi bune.

  Intr-adevar replica “asta e o intrebare buna” foloseste de obicei ca sa castigi timp sa-ti formulezi raspunsul, dar asta nu inseamna ca intrebarea in sine nu are un raspuns.

 3. dana mili on said:

  Intrebarile la care avem raspuns sunt intrebari la care stim sa raspundem, si nu neaparat bune sau rele.Daca raspunzi unei intrebari la care nu sti raspunsul cu : “Asta e o intrebare buna!” atunci inseamna ca vrei sa nu pari foarte vinovat de faptul ca nu sti raspunsului (nu esti vinovat de incultura, nu esti prost informat, etc)si deci nu te faci de ras;intrebarea a fost atat de buna(/grea/dificila) incat nu e rusine ca nu sti raspunsul.Hehehe! E o scuza a faptului ca nu sti sa raspunzi si daca raspunzi asa te scoti din rahat ..cat de cat!…Eu nu prea raspund asa.. nu toate intrebarile la care nu stiu raspunsul sunt bune…din contra.

 4. simona on said:

  Intr-o carte pe care tocmai am terminat-o era urmatoarea intrebare: “Cum iti dai seama daca un lucru este bun sau rau?”. Va las, daca vreti, sa incercati niste raspunsuri, dupa care va zic raspunsul din carte. Raspunsul este unul foarte simplu, dar cum in general nu-ti pui intrebari de genul asta, nu te gandesti nici la raspuns.

  • Brutus on said:

   “Hmmm… asta e o intrebare buna!” :))))

  • mar on said:

   @simona
   in majoritatea cazurilor, imi dau seama daca un lucru e bun sau rau din punctul meu de vedere, comparandu-l cu alte lucruri sau experiente.
   Daca n-am cu ce sa compar de obicei nu ma pronunt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: