IBXL

dIn BruXelLes

Bono si Africa

Bono este frontman-ul U2. Canta bine si de mult timp si in plus mai are idei si initiative care depasesc egoismul unei vedete normale…
A luat anii trecuti premiul Nobel pentru pace si de atunci ma intrebam de ce… Ca niste concerte in scop caritabil au mai facut si altii. Ieri, pe situl cu care va intoxic de ceva vreme, ted.com, am gasit un speech de-al lui, in care militeaza pentru cauza pentru care a luat si premiul Nobel: Africa merita sa fie mai mult decat un continent cos de gunoi si respins de lumea moderna. In Occident exista leacuri si moduri de preventie pentru principala cauza a degradarii continentului negru: SIDA omoara 6000 de persoane zilnic. Noi stim sa prevenim. Ei nu. De ce nu facem noi ceva?
Cum bine zice tipu, un tsunami care omoara mii de oameni O DATA este un eveniment care misca lumea si mobilizeaza toate fortele, in timp ce mii de oameni care mor IN FIECARE ZI, trec intr-o indiferenta dura si raman doar numere in statistici. De ce? Pentru ca tot dezastrul asta repetitiv nu apare la stiri.
Mi-a placut discursul tipului, a fost curat, fara bullshit si directionat acolo unde doare. E de urmarit… si de tinut minte pentru cand om fi cu totii milionari filantropi.

Advertisements

Single Post Navigation

6 thoughts on “Bono si Africa

 1. noshoch on said:

  Eu auzisem de mult de inițiativele lui, ce mi s-a parut ciudat este ca aia de la South Park au facut misto de el intr-un episod fix pe tema asta, dar nu mai tin minte episodul si nici exact cu ce era :d.
  Din pacate diamantele si si alte resurse importante sunt mai presus de viețile umane :(.

 2. DanaMili on said:

  Se poate ca Bono, in Etiopia ,sa se fii simtit vinovat ca nu luase copilul ala sa il aduca intr-o lume mai bune si sa il salveze si de aceea s-a hotarat sa duca campania asta pentru salvarea Africii.Nu zic ca intentiile lui nu ar fii fost bune si daca nu i s-ar fii intamplat asta , ca doar a mers pentru o luna cu sotia si a lucrat in ceva spital de acolo, dar poate si constiinta faptului respectiv l-a determinat sa mearga asa departe. Ce e drept, cu un copil nu salvezi un continent intreg…sper totusi sa fie un model si pentru alte VIP-uri de speta lui, ca oameni ca el sunt ascultati mai bine decat nu stiu ce politicieni.

  • Cristi on said:

   Motivele pentru care un om face lucruri bune pot fi nenumarate. El intr-adevar regreta ca nu i-a facut bine copilului respectiv cand a avut ocazia, dar mai e si principiul care zice ca nu il saturi pe un om dandu-i peste, ci invatandu-l sa pescuiasca.

 3. Permite-mi să fac o corectură mică.
  El, Bono tinde spre o vedetă normală.
  Mai toți ăialalții sunt vedete cu ifose.
  Și dacă tot ai adus aminte de South Park,
  nu cred că idealul de vedetă normală este Paris Hilton.

  • Cristi on said:

   Stai ca eu cred ca s-a inteles gresit. Cand ziceam ca ideile lui depasesc egoismul…, ma refeream ca sunt mai presus, ca sunt laudabile, nu ca ar fi mai pretentios decat Paris Hilton….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: