IBXL

dIn BruXelLes

Arta in beneficiul omului

Inca o data laud si aplaud ted.com. Mi-au cazut ochii, de data asta, peste un discurs al unui om, Jose Abreu, care propune o vindecare a bolilor sociale prin muzica. E din Venezuela, un mare muzician, care si-a realizat un vis mare: sa construiasca cea mai mare orchestra de tineri din lume. Fara exceptii de clasa sau rasiale, omul sustine ideea ca saracia si problemele sociale pot fi invinse prin dezvoltarea unui talent si apoi recunoasterea publica pentru acesta. Sunt foarte de acord si cred ca ceea m-a atins este realitatea ca foamea si saracia nu sunt asa de dureroase ca lipsa unei identitati. Lipsa identificarii pe sine si a evidentierii printre oameni. Pentru el, muzica (facerea de muzica) nu mai este un privilegiu al elitei, ci vine in slujba societatii, sa vindece si sa hraneasca.
E de urmarit

Advertisements

Single Post Navigation

5 thoughts on “Arta in beneficiul omului

 1. Tb on said:

  Ce m-a băgat pe mine complet în ceață nu e mesajul relatării tale ci mai ales ceea ce a considerat wordpressu că este “posibil asemănător”:
  – “gânduri de sinucidere. Ce să fac?”
  – “Este Dumnezeu nedrept”

  Ciudat rău…
  O seară bună don Cristi

 2. Cristi on said:

  Da, e ca povestea cu pisicile prostituate… ce zic io si ce intelege wordpresu 🙂

 3. DanaMili on said:

  Foarte interesant si foarte adevarat ! Nu doar bolile sociale se pot vindeca prin muzica ci multe dintre bolile psihice se pot ameliora(poate pana la vindecare) prin muzica.Ce sa mai zicem de terapiile prin muzica, destul de des folosite in psihologie.S-a demonstrat (biologic, la nivel molecular, celular) ca cei care asculta muzica clasica intens, muzicienii, compozitorii imbatranesc “mai incet”, adica muzica schimba anumite relatii intercelulare astfel incat tenul sa imbatraneasca mai lent. Nah…asta da tratament de infrumusetare :)).Oricum, interesanta idee!

  • Cristi on said:

   Dupa parerea mea, omul inceteaza sa mai fie tanar cand inceteaza sa mai asculte muzica. Bunica-mea (amandoua asculta muzica de fapt), dar vorbesc de cea din partea tatalui, are tot timpul un radio mergand si vorbind cu ea, vad ca e la curent cu muzica si asta in ochii mei o intinereste pe putin 20 de ani…

 4. Pingback: Noi nu niciodata noi nu « Bere si ciocolata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: