IBXL

dIn BruXelLes

De acum si pe Twitter

Desi lucrez in informatica, nu sunt un fanatic al tehnologiei. Nu am vazut niciodata Matrix pana la capat, nu exist pe Facebook, nu stau pe messenger pentru daca nu pot sa vad fatza omului cu care vorbesc (folosesc totusi pentru familie si ca unealta de mass) si nu am avut un blog decat dupa ce nu a mai fost la moda, si asta ca modalitate de a imi mentine un jurnal si a ii pune la curent pe oamenii care conteaza pt mine (si viceversa) despre experienta mea de aici. Am deci initiativa tehnologica al unui absolvent de filologie, cu mentiunea ca manuiesc totusi destul de bine google-ul si nu consider ca monitorul calculatorului strica ochii.
In principal sunt pentru retele gen hi5 si facebook pentru ca deja nu mai traim in comunitati compacte, ci mai degraba comunitati hai hui. Iar netul face invizibila distanta. Cu ocazia minirevolutiei din Moldova, am ridicat o spranceana cand am auzit ca unul din mijloacele de instigare folosite a fost Twitter. M-am interesat despre ce e vorba, un soi de unealta de mesaje in masa pentru oamenii conectati. Mi-a mai explicat si Victor un pic despre ce e vorba, iar ce m-a facut sa ma bag in sfarsit la un fenomen tehnologic neexpirat, e un mic speech al tipului care a co-fondat Twitterul. Nu e vorba de cine stie ce revelatii, dar e intr-adevar, o scurtatura de la destinatar catre un emitator pe care il ai poate doar in lista de messenger sau in agenda de serviciu… In plus, e o sursa real-time de a fi conectat prin diferite mijloace de comunicare (net, telefon) la oamenii care isi updateaza ce-mai-fac-ul din twitter.
Mi-am facut deci cont, am incercat sa il configurez si cica pot sa imi bag si numarul de mobil ca sa primesc notificari prin sms. Uau, super… Mi-am bagat numaru de belgia si bam, numar neacceptat… E, pana ma prind de ce, o sa raman un utilizator pe net de twitter. Pentru cine vrea sa ma adauge : cschiopu .
Am bagat doar doi oameni deocamdata, despre care stiam ca exista pe Twitter: Marius si Victor… pe restul, dati un semn… S-ar putea sa fie de folos la o viitoare revolutie…

PS: si m-am bagat domne si pe Skype, care nu imi place pentru ca are smileyuri urate

Advertisements

Single Post Navigation

7 thoughts on “De acum si pe Twitter

 1. maria on said:

  twitter n-am si deocamdata refuz sa-mi fac.
  am facebook si mi se pare marfa ca am reusit chiar sa adun o multime de oameni cu care as vrea sa raman intr-o oarecare legatura.

  nici mie nu-mi place skype dar am cont si acolo. nick-name-ul e ricutza deci poti sa-mi dai add. 😉

 2. simona on said:

  Sa stii, Cristi, ca m-am regasit foarte mult in postul tau si eu am cautat despre Twitter, cand a fost revolutia in Chisinau si am ramas(wha??!!), ca eu nu nici macar nu stiam ce-i aia si aia deja pornisera o revolta. Ma mai gandesc daca ma bag si eu sau nu :).

 3. Salutare,

  Serviciul telefonic desi gratuit nu merge decat pentru Statele Unite, Marea Britanie, Canada si Noua Zeelanda (of all the places). Sunt sute de aplicatii pe care le poti folosi , eu de exemplu utilizez TweetDeck http://tweetdeck.com/beta/ desktop app ce integreaza si facebook iar de la munca … caci da .. one must “tweet” at work .. Twitbin http://www.twitbin.com/ un firefox add-on

 4. Eu unul folosesc http://twitterfox.net/ in Firefox pentru Twitter. BTW ce user ai pe Twitter?

 5. Cristi on said:

  Nu-i bai 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: