IBXL

dIn BruXelLes

Scopul principal al religiilor

Mi-am dezvoltat un drog-reflex de ceva vreme, sa ma uit cu constinciozitate la o serie de conferinte postate pe net pe www.ted.com. TED = Technology, entertainment, design. E o hrana grozava pentru creier si un antidot extrem de binevenit pentru neuropoluarea de primprejur. Anual, oameni inteligenti sau/si culti din toate domeniile se intalnesc in aceasta conferinta si propun in discursuri de circa 20 minute viziunea lor despre cum pamantul poate deveni o casa mai buna pentru omenire. Suna pompos, dar oamenii astia chiar asta fac. Motto-ul initiativei este : idei care merita impartasite. Recomand macar un ochi aruncat peste site. Si ca un exemplu: School kills creativity – amuzant si genial. L-am vazut de vo 5 ori si nu ma satur.

Sunt din cand in cand niste interventii pe ted care pur si simplu, ma fac cateodata sa ma apropii de atat de tare de monitor incat dau cu nasul. Si vreau sa “dau mai departe” ideea unei doamne care a luat si premiul conferintei in 2008. Ceea ce sustine doamna respectiva, ca Regula de aur a tuturor religiilor (Nu fa oamenilor ce nu ai vrea sa iti faca ei tie) este samanta in jurul careia se poate crea o punte intre principalele religii de pe glob. Compasiunea uneste oamenii si momentul in care te dai jos de pe scaunul central vietii tale si asezi pe altcineva acolo, acela e momentul in care ai inteles despre ce e vorba in poveste. Nu o sa ii descriu discursul. Link aici. Cert e ca initiativa ei s-a materializat si acum e in fabricatie o Charta a compasiunii, cu sprijinul ONU, care mizand pe principiile adevarate ale religiilor, isi propune sa elimine extremismul si sa scuture politica afara din religie. Sa fie intr-un ceas bun!

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Scopul principal al religiilor

  1. Dana Mili on said:

    M-am uitat si eu peste prezentare.Foarte interesant!Te pune pe ganduri si pe meditatie.Discutiile sunt pe teme multiple si interesante.Foarte tare site-ul…chiar imi place.Nu stiam pana acum de existenta lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: