IBXL

dIn BruXelLes

De pe net

Ma dau de ieri-alaltaieri pe un forum al romanilor din Belgia, numit, previzibil, rombel. Punct com. Loc super de petrecut o seara. Oameni pestriti, un fel de poiana lui Iocan (sau ca statul la coada la aeroport ca sa vii spre Romania), asa cum ii sade bine unui forum.
De ce am scris de blogu asta? Am dat de un articol haios si imi permit sa il citez mai jos… E acid, dar simpatic; nu sunt de acord suta la suta cu ce e mai jos, ca nu cunosc intr-atat de bine ce se intampla prin casele belgienilor. Dar e de râs si sa râd imi place…

“Belgia, tzara negrilor. “Negri” se scrie cu un singur i, in afara de cazurile in care accentuezi cuvantu’: “Tu ai face dragoste cu negri?” se intreaba asa cum am scris eu.

Belgia mai e si tzara valonilor si flamanzilor. Cica astia nu se suporta unii pe altii (opservati va rog cum am scris “altii”) nici macar deloc. Si asa de tare nu se suporta, ca mai degraba s-ar insura cu verisoarele lor decat intre unii cu altii. Ceea ce si fac. De vreo 200 de ani.

Belgia mai e si tzara berii scumpe, a ciocolatii si a ochelaristilor. 3.50EUR/33 cl – in afara de cazu’ nefericit in care dai aceeasi suma pe 0.25 cl.

Belgienii au trotuare rulante in aeroport, ca sa nu isi arda caloriile. Au un centru foarte fain iarna, in care ard becuri multe si se aude muzica de Craciun. Belgienilor nu le place cand Volkswagen inchide fabrici la ei in tzara, si atunci fac demonstratii si il numesc pe CEO de la VW “muitor” si “in-alte-feluri”, si agita steaguri cu El Che sh secera si ciocanu’. In Belgia era sarbatoare in perioada asta, si se vand melci. Eu zm mancat melci si nu mi-au placut. Au gust de alge cu caca de pescarush in ele. Cum sade bine unei capitale de pedofili, simbolu’ orasului e un baietel care face pishu: Manneken Pis.

In Belgia se pierd avioane. Eu am pierdut unul, ca nu m-am trezit la timp. In Belgia se asteapta 9 ore in aeroport pana vine urmatoru avion spre Romania. In Belgia in aeropoarte is tot felu de romani care injura la telefon in gura mare finca nu ii lasa la aeroport sa aiba bagaj mare. Alti romani din aeroport se ofera sa ii ajute, sa le preia ei o parte din bagaj. Asa o facut Groparu cu o tipa din Deva. In Belgia in aeroport te controleaza si la kilotz sa nu ai ceva gel de dush sau lichid pe care sa-l iei cu tine in aveon. Eu am trecut de control cu 5 baterii de camera foto si o bricheta, basca trei (3) pixuri cu care puteam injunghia cate stewardeze vroiam + o carte despre UE care i-ar fi omorit pe toti de plictiseala. Dar, dupa cum aveam sa aflu in avion de la ucraineanul cu care partajam voiajul, eram mic copil. Nenea si-a scos linistit brisca din buzunar ca sa desfaca o ciocolata, tocmai cand atingeam 10.000 m altitudine. Brisca cu lama taioasa. Bine macar ca nu avea gel la el. Ca era interzis.”

il cheama groparupunctro

Hai noroc!

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “De pe net

  1. teodora on said:

    foarte fain scris..omul e sigur un fan al belgiei :)))

  2. Brutus on said:

    Foarte tare faza de la final: “o carte despre UE care i-ar fi omorit pe toti de plictiseala” :)))) Chiar cred ca asta ar omori pe oricine :))

    Mai da-ne din astea!

    Brutus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: